Welkom op de klassenpagina van groep 1/2
"We stappen samen een fijn schooljaar in"
Crea-ochtend > Tuimelaar > Groepen > Groep 1/2A

Leerkrachten groep 1/2 - pinguïns:
Marjan Lucassen aanwezig op maandag t/m donderdag
 Sanne Westerhuis aanwezig op vrijdag


Leerkrachten groep 1/2 - panda's:
Veerle Wijnen is aanwezig op dinsdag t/m vrijdag
 Sanne Westerhuis aanwezig op maandag

Op woensdag en donderdag loopt Baukje Mulders stage bij ons in de groep!

Onderwijsassistent:
Almasa Letic klassenassistent aanwezig in groep 1/2 op maandag, dinsdag en donderdag.
 

Wat vinden "wij" belangrijk?
•ouders en school samen verantwoordelijk voor schoolsucces
•samenwerking voor optimale ontwikkeling thuis en school
•leerkrachten onderwijsdeskundige
•ouders ervaringsdeskundige
•beiden "voeden op" in een eigen context

 

Onze schoolregels zijn:

1. Voor groot en klein zullen wij aardig zijn.

2. De school is van binnen een wandelgebied en buiten hoeft dat lekker niet.

3. We zullen goed voor de spullen zorgen dan zijn ze weer te gebruiken morgen.

 


Uitjes:
  • 2 oktober 2020: Heemtuin Malden 10.00-11.00

Digitale informatie avond
Via onderstaande link kunt u de powerpoint presentatie van de informatieavond voor groep 1/2 openen. Mocht u nog vragen hebben dan horen wij dit graag. U kunt uw vraag via de mail of aan de poort stellen. 
Digitale informatie avond
 
Gym
Groep 1/2 gymt op dinsdagochtend in de Terp. Het zou fijn zijn als uw kind makkelijke kleding aanheeft om de zelfredzaamheid bij het omkleden te vergroten.  U hoeft dus geen aparte gymkleding mee te geven. Gymschoenen hebben de kinderen echter wel op school (liefst schoenen die uw kind zelf aan kan trekken). Voorzie de schoenen van uw kind met naam. Op school krijgt uw kind een eigen tas met afbeelding voor de schoenen.  
 
ClassDojo

Op ClassDojo heeft ieder kind een eigen monstertje. Kinderen kunnen individueel of als klas punten verdienen door positief gedrag te laten zien, bijvoorbeeld door goed op te ruimen, taakgericht te werken of elkaar te helpen. Wanneer uw kind 25 punten heeft verdiend staat daar een beloning tegenover! Kinderen houden in de klas zelf goed in de gaten hoe veel punten ze al hebben. Bij 25 punten wordt door de leerkracht benoemd dat uw kind een beloning heeft verdiend en de volgende dag een beloning mee mag nemen naar school. Hiermee willen wij de verantwoordelijkheid van uw kind vergroten. 

De komende weken is de beloning:
Panda's: verkleed naar school 
Pinguïns 
 
Gym
Groep 1/2 gymt op dinsdagochtend in de Terp. Het zou fijn zijn als uw kind makkelijke kleding aanheeft om de zelfredzaamheid bij het omkleden te vergroten.  U hoeft dus geen aparte gymkleding mee te geven. Gymschoenen hebben de kinderen echter wel op school (liefst schoenen die uw kind zelf aan kan trekken). Voorzie de schoenen van uw kind met naam. Op school krijgt uw kind een eigen tas met afbeelding voor de schoenen.  

Panda's gymmen van 10:00 tot 11:00
Pinguïns gymmen van 11:00 tot 12:00

 

Foto's van activiteiten

Workshop Mad Science:


Foto's Pinguïns
Grote Rekendag 2021 -  De grote rekenreis:Foto's Pinguïns
Thema Bouwen:
Foto's Pinguïns

Thema Jonge Dieren
Foto's Pinguïns
__________________________________________________________________________________
 
Huidige thema

Thema 10: schrijfster Annie MG Schmidt.       

 

Annie M.G. Schmidt is één van de bekendste auteurs van Nederland. Ze heeft heel veel geschreven, kinderboeken, verhalen voor volwassenen, liedjes en versjes. Een schrijfster die dingen zei die in haar tijd eigenlijk niet mochten, dat was Annie M.G. Schmidt.
Naast de boeken voor kinderen zoals Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Otje en Floddertje breidde ze haar repertoire uit met teksten voor volwassenen, gedichten, liedjes en toneelstukken.

Aanbod letters:
Week 24: eu
Week 25: ou

Aanbod getallen:
Week 24 t/m 26: 10 en 20 


 
___________________________________________________________________________________________________
Reeds aangeboden thema's

Thema 1: Een nieuw schooljaar

Een nieuw schooljaar is altijd even spannend. Een andere juf, een ander lokaal en alle spullen staan op een ander plekje. In de eerste weken gaan we op onderzoek uit in de klas naar elkaar, naar de materialen en de werkwijze in de groep. "We stappen samen een fijn schooljaar in".
Ouderbrief thema 'Een nieuw schooljaar'

 

Thema 2: KBW - En toen?

Kinderboekenweek: En toen? Reis mee door de tijd - Met ons. In Weert.

Met de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. De eerste week staan ridders centraal. Waar woonden ze en wat voor kleding droegen ze. Tijdens de andere 3 weken gaan we soms nog verder terug in de tijd. Dino's zullen dan een belangrijke rol spelen tijdens onze activiteiten. Verder besteden we veel aandacht aan boeken en zal er veel worden voorgelezen en zingen en dansen we mee met het lied En toen?
 

Thema 3: Herfst

Kleuterplein 2 - Prentenboekenset De seizoenen 1&2 en 3&4 | Reinders  Oisterwijk B.V.
In onze groep zijn we bezig met het thema 'Herfst' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met de herfst te maken hebben. Wat is mist? Wat is regen? Wat gebeurt er met de bladeren van de bomen? De kinderen kijken, voelen en beleven de herfst. 
In deze ouderbrief vindt u activiteiten om samen te doen en een speciale thuisopdracht.

Thema 4: December


In onze groep zijn we bezig met het thema 'December' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met Sinterklaas en de kerstperiode te maken hebben. De kinderen kijken, voelen en beleven het sinterklaas- en kerstfeest. We zijn bezig met het thema 'Sinterklaas' vanuit het prentenboek over 'Nicolaasje'. Nicolaasje wil Sinterklaas worden. Hij heeft een grote broer die erg sterk is en niet weet wat hij later wil worden. Nicolaasje stelt voor dat hij maar gewoon Piet moet worden. U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven. In deze brief vindt u activiteiten om samen te doen en een speciale thuisopdracht. Het is voor kinderen geweldig om te merken dat hun ouders weten waarmee ze op school bezig zijn.

Ouderbrief

 

Thema 5: Winter

Kleuterplein 2 - Prentenboekenset De seizoenen 1&2 en 3&4 | Reinders  Oisterwijk B.V.
In onze groep zijn we bezig met het thema 'Winter' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over allerlei dingen die met de winter te maken hebben. De kinderen kijken, voelen en beleven de winter. We werken vanuit het prentenboek 'Plof!' over Veldmuis. Hij ontdekt dat het sneeuwt, maar omdat hij nog nooit eerder sneeuw gezien heeft, begrijpt hij niet goed wat er gebeurt. U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven.  In deze ouderbrief vindt u activiteiten om samen te doen en een speciale thuisopdracht. Het is voor kinderen geweldig om te merken dat hun ouders weten waar zij op school mee bezig zijn.

Thema 6: gezondheid
Dit thema is behandeld tijdens het thuisonderwijs gedurende de lockdown.
In deze periode zijn we bezig met het thema "Gezondheid" van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met gezondheid te maken hebben. De kinderen leren dat je gezond bent als je goed voor je lichaam zorgt. Ze leren en spelen over ziek zijn en beter worden. 

 

Thema 7: CommunicatieDe komende vier weken zijn we bezig met het thema communicatie van kleuterplein en het boek "Het letterwinkeltje". We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met boeken, letters,  schrijven en spreken en luisteren te maken hebben. Welke boeken lees jij graag? Hoe verstuur je een pakketje? Hoe lees je een boek?

ouderbrief thema communicatiedeel 1
ouderbrief thema communicatie deel 2 

 

Thema 8: Bouwen

Malmberg - Kleuterplein thema Bouwen - Pagina 2-3

De komende vier weken zijn we bezig met het thema 'Bouwen' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met bouwen te maken hebben. De kinderen leren over verschillende beroepen in de bouw en over materialen en gereedschappen die bouwvakkers gebruiken. Ook maken ze bouwtekeningen. En natuurlijk bouwen ze zelf!

Kleuterplein Ouderbrief Periode 4 Bouwen (1).pdf

Thema 9: VervoerDe komende vier weken zijn we bezig met het thema 'Vervoer' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met vervoer te maken hebben. De kinderen leren dat er vervoermiddelen zijn voor op het land (bijvoorbeeld fiets, auto, brommer, bus), op het water (bijvoorbeeld schip, tanker) en in de lucht (bijvoorbeeld vliegtuig, helikopter). We staan ook stil bij verschillende verkeersregels: hoe en waar steek je veilig over en waarom staan toch al die gekleurde borden langs de weg?

ouderbrief vervoer.pdf

terug

___________________________________________________________________________________________________

'Aangeboden' letters, cijfers en getallen  


reeds aangeboden letters:    d - i - k - r - aa - n - s - h  - e - t - f - p - ie - z - v - j - oo - a - ui - u - l - oe - ij - g - b - o - ei - m - w - ee - au

reeds aangeboden getallen:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19
 

terug naar inhoudsopgave

________________________________________________________________________________________________

 

terug naar inhoudsopgave

__________________________________________________________________________________________________

leuke links

online.muiswerken.nl/jorisheumen
http://www.computermeester.be/0kleuters.htm
http://spelletjestijd.com/
 

terug naar inhoudsopgave