Welkom op de klassenpagina van groep 1/2


 

Leerkrachten groep 1/2:
Marjan Lucassen aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag 
Veerle Wijnen is aanwezig op donderdag en vrijdag
Almasa Letic klassenassistent aanwezig in groep 1/2 op maandag, dinsdag en donderdag.
 

Wat vinden "wij" belangrijk?
•ouders en school samen verantwoordelijk voor schoolsucces
•samenwerking voor optimale ontwikkeling thuis en school
•leerkrachten onderwijsdeskundige
•ouders ervaringsdeskundige
•beiden "voeden op" in een eigen context

 

Onze schoolregels zijn:

1. Voor groot en klein zullen wij aardig zijn.

2. De school is van binnen een wandelgebied en buiten hoeft dat lekker niet.

3. We zullen goed voor de spullen zorgen dan zijn ze weer te gebruiken morgen.

 


Uitjes:
  • Heemtuin Malden: Woensdag 23 oktober 10.00-11.00
  • Harms Hoeve (Malden):Woensdag 11 maart 9.30-11.00
  • Heemtuin Malden:Woensdag 27 mei 10.00-11.00
Powerpoint infoavond groep 1/2:
powerpoint info avond gr 1-2 2019-2020.pptx
 

ClassDojo

Op ClassDojo heeft ieder kind een eigen monstertje. Kinderen kunnen individueel of als klas punten verdienen door positief gedrag te laten zien, bijvoorbeeld door goed op te ruimen, taakgericht te werken of elkaar te helpen. Wanneer uw kind 25 punten heeft verdiend staat daar een beloning tegenover!

De komende weken is de beloning:
Bij 25 punten (pluimpjes) mag uw kind een boek van thuis meenemen naar school om te lezen tijdens de leesmomenten. 


__________________________________________________________________________________
 
Huidige themaThema zomer/vakantie
 Tijdens het laatste thema zullen we ons bezig houden met het thema zomer en vakantie. De aangeboden letters en cijfers gaan we herhalen. Ook zullen we tijdens dit thema onze verjaardag vieren.

 
___________________________________________________________________________________________________
Reeds aangeboden thema's

Thema 1: Een nieuw schooljaar

In onze groep zijn waren we bezig met het thema 'Nieuw schooljaar'. We praatten, lazen, zongen en speelden over allerlei dingen die met school en de nieuwe groep te maken hebben. Hoe ziet de school eruit? Waarmee kun je spelen in de klas? Hoe ga jij van huis naar school?

We leerden elkaar steeds beter kennen, speelden taal- en rekenspelletjes en zingen, dansten en speelden toneel rondom dit thema. Ook oefenden we met de letter d van Daan uit het prentenboek, de letter i en de letter n. De getallen waarmee we geoefend hebben zijn 1 en 11.

Thema 2: Vervoer


In het thema 'vervoer' leerden de kinderen verschillende voertuigen van vroeger en nu kennen. We hielden ons bezig met het verkeer en allerlei dingen die je op de weg tegen komt, zoals haaientanden, een zebrapad en verkeersborden.

Gedurende dit thema vond de kinderboekenweek plaats.. Het thema van de kinderboekenweek was 'Reis Mee'. Het liedje van de kinderboekenweek oefenden we regelmatig in de klas, https://www.youtube.com/watch?v=Agy0kqdMBDE. Tijdens de kinderboekenweek hebben we de voorstelling van 'Boer Boris gaat naar zee' bezocht.

We hebben geoefend met de letters: r, a, b en oe en de getallen 2 en 12.

Thema 3: Herfst

Gedurende het thema 'Herfst' hebben we gepraat, gelezen, gezongen en gespeeld over allerlei dingen die met de herfst te maken hadden. Wat is mist? Wat is regen? Wat gebeurt er met de bladeren van de bomen? De kinderen hebben de herfst gezien, gevoeld en beleefd in de herfsthoek met zelf verzameld herfstmateriaal. We hebben geoefend met de letters: h, e, t en uu en de getallen 3 en 13.

Thema 4: December


Gedurende het thema 'December' hebben we gepraat, gelezen, gezongen en gespeeld rondom allerlei dingen die te maken hebben met Sinterklaas en de kerstperiode. De kinderen hebben in de Sint en Piet hoek en de Kersthoek rollenspellen gespeeld. Ook hebben de kinderen in de lees- en schrijfhoek werkbladen gemaakt waarop kinderen oefenden met letters en getallen.  We hebben geoefend met de letter: s, ie en f en de getallen 4 en 14.

Thema 5: Winter


Gedurende het thema 'Winter' hebben we gepraat, gelezen, gezongen en gespeeld rondom allerlei dingen die te maken hebben met de winter. We weten nu waar sneeuw vandaan komt en welke kleren je aantrekt als het buiten koud is. Ook hebben we geleerd dat het voor vogels lastig kan zijn om eten te vinden in de winter. Om de vogels te helpen hebben we pindakettingen gemaakt. Verder hebben we vogelhuisjes en schaatsbanen gebouwd.  We hebben geoefend met de letters: v, j, oo en m en de getallen 5 en 15.

Thema 6: Machines


Gedurende het thema 'Machines' hebben we gepraat, gelezen, gezongen en gespeeld rondom allerlei dingen die te maken hebben met machines. De kinderen hebben ontdekt dat machines overal om ons heen zijn. De kinderen hebben zelf machines bedacht, gebouwd, getekend en uitgebeeld.  We hebben geoefend met de letters:  r en u en de getallen 6 en 16.

Thema 7: Lente


We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met lente en groeien te maken hebben. De kinderen ontdekken dat plantjes groeien, maar ook dat mensen en dieren groeien. Van alles passeert de revue, van eigen babyperiode tot het zaaien van zaadjes. Gedurende het thema staat het prentenboek 'Aicha gaat naar opa' centraal. In het verhaal gaat Aicha samen met haar hond op pad naar opa op een zondagochtend in de lente. Onderweg komt ze allerlei dieren tegen die kinderen in het dagelijks leven ook tegenkomen als de lente begint, zoals padden, lammetjes, vogels die hun jongeren voeden, etc. Samen met Aicha ontdekken de kinderen hoe je met deze dieren omgaat. De kinderen leren ook hoe ze met dieren omgaan tijdens het uitje naar de Harms Hoeve (11 maart). 

Verder besteden we dit thema ook aandacht aan Kikker is Verliefd (lentekriebels). De kinderen kunnen de avonturen van Kikker naspelen bij de verteltafel. 

In de lees- en schrijfhoek oefenen de kinderen met letters en getallen. In de Bouwhoek bouwen de kinderen een boerderij.

Thema winkel week 14-15-16-17


In deze brief vindt u informatie over het thema, de winkel.
De letters die wij deze periode aanbieden zijn ij, z en o, daarnaast herhalen we de reeds aangeboden letters.


Thema schrijverspaar Ingrid en Dieter Schubert week 24 en 25

Tijdens deze 2 weken zullen wij 2 boeken centraal stellen die geschreven zijn door Ingrid en Dieter Schubert. Ook komen we meer te weten over Ingrid en Dieter Schubert en boeken die zij hebben geschreven.

In week 24 staat het boek 'Woeste Willem' centraal. Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen. We zullen deze week de letter ou centraal stellen.


In week 25 is dat het boek 'Dat komt er nou van...'. Dit boek staat in het teken van zorgen voor een ander, een ander iets leren en opgroeien. We zullen deze week de letter eu centraal stellen.

terug

___________________________________________________________________________________________________

'Aangeboden' letters, cijfers en getallen  


reeds aangeboden letters
d- i - n - r - a - b - oe - h - e - t - uu - s - ie - f - v - j - oo - m - w - ee - z - t -

reeds aangeboden getallen
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 
11 - 12 - 13 - 14 - 15 -16 -17 -18

terug naar inhoudsopgave

________________________________________________________________________________________________

foto's van activiteiten
 

terug naar inhoudsopgave

__________________________________________________________________________________________________

leuke links

online.muiswerken.nl/jorisheumen
http://www.computermeester.be/0kleuters.htm
http://spelletjestijd.com/
 

terug naar inhoudsopgave