Welkom op de pagina van groep 4/5 !

Onze klas...
In onze klas zitten 29 kinderen:
* 17 kinderen in groep 4
* 12 kinderen in groep 5

In onze klas werken:

Meester Teun
 Werkdagen:
 ma-di
 Juf Almasa
(ondersteuning)

 Werkdagen:
 ma-di
 Juf Kelly
 Werkdagen:
 wo-do-vr met groep 5
Juf Linda
(ondersteuning)

Werkdagen:
do-vr (ochtend)

Handige informatie en oefensites
* Wij gymmen op dinsdagmiddag van 14.00 - 15.00 uur en donderdagmiddag van 14.00 - 15.00 uur. Op donderdagen wordt er in een wisselrooster de ene week een binnengymles, de andere week een buitenspeelprogramma en weer een andere week een les sociaal-emotionele ontwikkeling gegeven. Het is handig uw kind op dinsdag en donderdag altijd gymspullen mee naar school te laten brengen.
* Wij zijn bereikbaar via e-mail: kelly.thijssen@jorisheumen.nl en teun.deboer@jorisheumen.nl. Ook juf Almasa en juf Linda zijn per mail te bereiken: almasa.letic@jorisheumen.nl en linda.derks@jorisheumen.nl .
* Sommige kinderen kunnen soms wat later de school uit gaan omdat zij een taak na school hebben. Ze helpen dan met het schoon houden van de klas. Hiervoor hebben we een schema gemaakt, waarop iedereen een aantal keer per jaar aan de beurt komt. 
Hulpjesrooster Groep 4-5
* Zin om de tafels te oefenen? Dat kan hier! Voor zowel groep 4 als groep 5 een goed oefenprogramma, waar je zelf de gewenste tafel(s) kunt aanklikken. Groep 4 krijgt in dit schooljaar te maken met de tafels 1 t/m 5 en 10. Groep 5 oefent deze tafels al, en krijgt er dit schooljaar de tafels 6 t/m 9 bij!
* Zin om de topografie van Nederland te oefenen? Dat kan hier! Wil je de belangrijke rivieren van Nederland oefenen? Dat kan hier! Dit is een oefening die gedurende het schooljaar van pas komt voor groep 5.

Boekenkring en meeneemkring

Gedurende het schooljaar houdt elk kind twee kringen. Op maandagen wordt een boekenkring gehouden, op donderdagen een meeneemkring. Het rooster voor deze kringen, en de korte instructie voor de kinderen vind je in onderstaand bestand.. In de klas wordt ook kort aandacht besteed aan het voorbereiden van deze kringen, aan de hand van het bestand hieronder. De voorbereiding zelf vindt thuis plaats. Voor vragen of extra hulp kan een kind altijd langs gaan bij de meester of juf!
Meeneem-Boekenkring Groep 4-5

Uitje Boerderij

Op dinsdag 30 oktober zijn wij naar boerderij de Scheerskamp in Hernen geweest, om daar te zien hoe koeien worden gemolken en wat er met de melk uit de uier op de boerderij zelf en in de fabriek allemaal moet gebeuren. Dit paste perfect bij het thema 'winkelen', dat we momenteel behandelen in het doeboek van groep 4. De kinderen gaven na afloop de excursie een 10. Dat zal vast ook te maken hebben gehad met het mogen voeren van de kalfjes! Voor een impressie: bekijk gauw de foto's!
Uitje Boerderij foto's

Acrogym

Op dinsdag 20 november hebben wij, na twee keer oefenen in eerdere weken, onze acrogymkunsten op foto laten vastleggen door onze stagiaire. De kinderen kunnen prachtige vormen maken door hun lichaam en dat van anderen (door samenwerking) te gebruiken. Zo zie je via de link foto's van piramides, regenbogen, raketten, kruiwagens en nog veel meer!
Acrogym groep 4-5

Sinterklaas en Kerst
De maand december was weer bijzonder, met het bezoek van Sinterklaas in onze klas en het Kerstdiner met zijn allen in het lokaal. Daarvan zijn enkele foto's te zien in de link hieronder. Ook de vader van meester Teun kwam langs om het Pietenwerklied met de klas te zingen. Het filmpje daarvan is via een beveiligde link per mail naar alle ouders toegestuurd.
Sinterklaas en Kerst in groep 4-5

Themaweek

Het thema van dit jaar was 'bouwen'. De kinderen hebben o.a. papieren bruggen, bouwsels van rietjes, onverwoestbare huizen en Afrikaanse dorpen van klei gemaakt. Ook is er veel gekeken, bijvoorbeeld naar constructies van gebouwen. Op filmpjes en in het dorp bij de nieuwbouwwijk, bijvoorbeeld. Van enkele activiteiten zijn foto's gemaakt die je kunt bekijken.
Themaweek 2019