Welkom op de pagina van groep 4/5 !

Onze klas...
In onze klas zitten 20 kinderen:
* 9 kinderen in groep 4
* 11 kinderen in groep 5

In onze klas werken:

   
Meester Teun
Werkdagen:
 ma-di
    Juf Linda
Werkdagen:
wo-do-vr (ochtend)
Op vrijdagmiddag hebben de kinderen van groep 5 Juf Silvia in het lokaal van groep 5/6.

THUISWERKEN IN VERBAND MET CORONAVIRUS? GA NAAR HET TABBLAD THUIS WERKEN OP DE HOMEPAGINA VAN DE SITE!

Handige informatie en oefensites
* Wij gymmen op maandagmiddag (toestelles) van 14.00 - 15.00 uur en donderdagmiddag (spelles) van 13.00 - 14.00 uur. Zorg er voor dat u uw kind op deze dagen gymkleren meegeeft. Zonder gymschoenen gymmen kinderen op blote voeten.
* Wij zijn bereikbaar via e-mail: .teun.deboer@jorisheumen.nl en linda.derks@jorisheumen.nl.
* Sommige kinderen kunnen soms wat later de school uit gaan omdat zij een taak na school hebben. Ze helpen dan met het schoon houden van de klas. Hiervoor hebben we een schema gemaakt, waarop iedereen een aantal keer per jaar aan de beurt komt. Kinderen horen in de week zelf wanneer zij aan de beurt zijn. Als u dit eerder wil weten, loopt gerust even binnen.
* Zin om de tafels te oefenen? Dat kan hier! Voor zowel groep 4 als groep 5 een goed oefenprogramma, waar je zelf de gewenste tafel(s) kunt aanklikken. Groep 4 krijgt in dit schooljaar te maken met de tafels 1 t/m 5 en 10. Groep 5 oefent deze tafels al, en krijgt er dit schooljaar de tafels 6 t/m 9 bij!
* Zin om de topografie van Nederland te oefenen? Dat kan hier! Wil je de belangrijke rivieren van Nederland oefenen? Dat kan hier! Dit is een oefening die gedurende het schooljaar van pas komt voor groep 5.

Boekenkring en meeneemkring

Gedurende het schooljaar houdt elk kind twee kringen. Op dinsdag wordt er een meeneemkring gehouden en op donderdag een boekenkring. Groep 5 is verplicht een van deze kringen te geven met behulp van een digitale presentatie (zoals Powerpoint of Prowise). De kinderen hebben hier in de klas uitleg over gekregen.

Werkstuk
Aan het begin van 2020 gaat juf Linda de kinderen wegwijs maken in de wereld van de werkstukken. Groep 5 gaat de komende maanden thuis verder aan de slag met één werkstuk.

Automatiseren en lezen
In onze klas zijn we heel veel bezig met snel sommen flitsen (automatiseren) en woorden en verhaaltjes lezen op tempo. We geven hiervoor ook materiaal mee naar huis. 

Uitstapjes
In groep 4/5 hebben we gedurende het jaar verschillende uitstapjes en bijzondere lessen. Zo hebben we bijvoorbeeld al het volgende gedaan:
- Naar Struin (groep 4)
- Naar het Beeld en Geluid museum in Hilversum (groep 5)
- Boekenproject 'scoor een boek' (groep 5)
- Muzieklessen van Gerard en zijn gitaar
- Lessen over water en dijken (groep 4)