Hartelijk welkom op de pagina van groep 7/8

De klas:
In groep 7/8 zitten 29 leerlingen:
  • 20 leerlingen in groep 8. Dit zijn 6 meiden en 14 jongens.
  • 9 leerlingen in groep 7. Dit zijn 5 meiden en 5 jongens. 
Er staan twee leerkrachten voor de groep:
  • Diny Bartels op maandag dinsdag, woensdag donderdag en vrijdagmorgen.
  • Veerle Wijnen op vrijdagmiddag. 
  Belangrijke link:
  • Yurls van juf Diny: jufdiny.yurls.net op deze website kun je allerlei informatie vinden, data voor toetsen, hoe maak ik een werkstuk, meeneemkring, boekenkring, voortgezet onderwijs, taal, rekenen, spelling, samenvattingen voor Naut Meander en Brandaan, Engels, woordenschat en nog veel meer.
Nieuws uit groep 7/8 geschreven door Lenn.
Hoi ik ben Lenn en ik ga het hebben over toen we gingen zwemmen. Eerst lekker uitslapen want we hoefden pas om kwart voor tien op school te zijn met de fiets. toen gingen we verzamelen we vertrokken pas om kwart over tien. We moesten twee aan twee fietsen ik ging met Finn. j en daar gingen we naar het gofferd bad. Onder weg verloren we een paar keer een tas. We waren meer als een uur onderweg. maar we waren er gelukkig nog gekomen. Fietsen op slot en het bad in. eerst even insmeren en bijna iedereen ging gelijk van de glijbaan 
Nieuws uit  groep 7/8  geschreven door Bram Kroes en Guus
Hoi ik ben Bram kroes en ik ben Guus wij gaan het hebben over de juffen hebben. In groep 1 hadden wij juffrouw Marian en juf Rinie. Zij waren echt super aardig en heel gezellig. Groep 2 hadden wij juf Marian. Groep 3 hadden wij juf Kim en meester Teun had leuke verhalen dit is er een: repelsteeltje dat is een leuk verhaal groep 4 nog leuker de zelfde juf en de zelfde meester. Groep 5: raad eens WEER de zelfde juf en meester. Dat waren weer Teun en Kim. Het waren nog steeds leuke leeraren. Groep 6: dat waren juf Kim en juf Silvia. Kim was  weer gezellig en Silvia was er met een goede houding, goed duidelijk als het moest dat vonden wij fijn. Groep 7: nu het laatste jaar bij juffrouw Kim het was een fantastische tijd gehad met haar. Dan juf Silvia wij hebben veel van haar geleerd en ook genoten van haar aanwezigheid. dan de groep waarin wij dit schreven groep 8: Het laatste jaar juf Diny hadden wij toen. Dat was genieten een goede leraar die ons les gaf. Maar er was iets super jammer. het was de corona daarom hebben wij niet het leukste laatste jaar gehad dat vonden wij jammer geen kamp geen excursies. en door de corona moesten we ook nog thuiswerken dat vond Guus best fijn. Bram vond het moeilijk om  goed concentreren na 6 weken mochten wij weer naar school. niet met zijn allen want groep 7 mocht  niet tegelijk met ons naar school.Nieuws uit groep 7/8   geschreven door Daniek en Julia,

Hoi ik ben Julia ik vond Marjan een leuke en lieve juf. Lilian was streng maar je wel leuk. Linda kan goed uitleggen en Teun is erg leuke meester. Silvia is een goede lieve juf met goede eigenschappen.  Kim was heel lief en een leuke, aardige en een goede juf. Diny , met juf Diny kan je goed lachen ze bedenkt leuke activiteiten zoals onnessi dag dat was heel leuk. Saskia is lief en een goede directice. Anemarie is een goede en lieve vrouw. Veerle is lief, mooi en super geweldig. 
Gemma is aardig ze geeft hier geen les meer, dat is jammer.

Hoi ik ben Daniek in groep 1/2 had ik juf Rinie en Marjan het was erg gezellig In groep 3 had ik even juf Sanne daarna kregen we juf Kim ik vind haar echt super. In groep 4/5 had ik juf Kim en meester Teun hij is echt geweldig in sprookjes vertellen. In 6/7 had ik weer juf Kim het was echt gezellig met haar, ik had toen ook juf Silvia zij was vaak lief, maar dat kwam omdat niet iedereen goed luisterde. in groep 7/8 had ik verschillende juffen in groep 7 moest ik vaak naar boven daar had ik juf Diny en Linda, Linda is erg goed in geschiedenis in groep 8 heb ik juf Diny en juf Veerle zij geeft echt leuke expressie juffrouw Diny is lief en kan erg goed uitleggen. Dit waren alle juffen die ik gehad heb groetjes Daniek

Nieuws na de meivakantie  geschreven door Bram Claassen en Jente van Donschot.

In de vakantie vonden sommige kinderen het saai en andere kinderen vonden het leuk. Sommige kinderen hebben de hele dag gegamed en andere buiten gespeeld.  
De maandag na de meivakantie mochten we weer naar school. Niet de hele dag maar alleen 's ochtends. 's middags moest de andere helft van de school naar school. De eerste week mogen groep acht, groep vijf en nog een paar groepen 's ochtends naar school en de week daarna mogen groep zeven, groep zes en nog een paar groepen 's ochtends naar school. Voor dat het Corona virus uitgebroken was gingen we 's ochtends van half negen tot twaalf uur naar school en nu van negen tot half twaalf. Ook gingen we 's middags van een tot drie naar school en nu van half een tot drie. En we gingen niet 's ochtends of 's middags ,maar we gingen 's ochtends en 's middags. In de hoofdvakken zoals taal krijgen 's ochtends of 's middags instructie. Eerst hadden we altijd een kwartier pauze en nu tien minuten. En bijvoorbeeld Meander, Naut en Brandaan doen we zelf thuis. Sommige kinderen vinden het super leuk om weer naar school te gaan en andere zouden liever nog iets langer thuiswerken.


Nieuws uit de carnavalsvakantie week.  Geschreven door:  Daniël en Tobias.
Vrijdag avond was de carnavalsspelletjesavond met springkussens en een rodeo voetbal.

Zondag werd er in de terp carnaval gevierd maar de optocht ging niet door vanwege de harde wind, dus was de optocht binnen voor de kinderen. Maar de jury kwam wel bij de wagens kijken voor de grote optocht. Er waren ook optredens van dancefun. Dinsdag werd de optocht opnieuw gedaan met jeugdprins Bram kroes. Dinsdag avond werd Henk de pop verbrand prins Denis was er ook bij.


Nieuws uit week 7  geschreven door Mees en Niek.

Hallo ik ben Mees . Ik zit al 8 jaar op de Sint Joris Heumen. Ik zit nu in groep 8 bij juf Diny in de klas en op vrijdag middag hebben wij ook juf Veerle. Dan hebben wij altijd expresie. Hallo ik ben Niek. Ik zit ook al 8 jaar op Sint Joris Heumen en mijn juf is Diny Ik vindt het altijd fijn als iets wordt uitgelegd dan snap ik het altijd en juf Diny let altijd op wat je moelijk vindt. Ik vindt het hier altijd fijn en ik ga graag naar school en buiten spelen vind ik leuk.  Nieuws uit week 6 geschreven door Daan en Finn Jacobs.
Hallo ik ben Finn Jacobs ik ben net overgestapt van montessori Dukenburg naar Sint Joris Heumen en ik vind het heel leuk op de Sint Joris. Bv: leraren hebben veel humor zoals toen ik zij tegen Juf Diny: Ik heb de verkeersexamen al gedaan op mijn vorige school toen zij Juf Diny: nu maak je hem dan foutloos haha. Ik ben Daan en ik zit al van af groep 1 op deze school en ik vind het hartstikke leuk. sinds Finn Jacobs op deze school zit is het toch wel anders. Want Finn Jacobs kent de meesten al en had al veel vrienden dus iedereen was blij en Finn is humoristisch. Juf Diny geeft veel instructie ,maar huis werk is dan wel saai. en deze school is het eerlijk over beurten ,want op deze school hebben we ijs stokjes met namen in een mini grabbel kliko. Juf Diny stelden Finn J aan iedereen voor alleen wat ze niet wist was dat ik iedereen al kende van voetbal ,buiten spelen en de bos week. Wij hebben niet alleen Juf Diny als Juf ook Juf Veerle in de vrijdag middag. Iedereen is aardig voor elkaar. Als je net in Heumen komt wonen zoals Finn J dan maak je ook snel vrienden en overweeg je om naar deze school te gaan. 


Nieuws uit week 4:   Geschreven door Sofie en Thymo.
Met de tafeltennistafel zijn veel mensen erg actief. Niet iedereen heeft een pingpongbatje, maar tocht doet iedereen mee. Want ja, iedereen heeft wel een hand! Ook zijn er nog anderen bezigheden in dat speelkwartier. Aan verstoppertje wordt ook veel meegedaan. Voor alle rust doen we ook soms een gezelschapsspelletje. De appel wordt meteen in de ochtend uit gedeeld. Hierdoor is er geen onrust om 10:00. De juf heeft gewoon nog alle aandacht. Je kan de appel eten wanneer je wilt, maar hij moet wel om 15:00 op zijn. Onderweg naar gym is er een rij, de fietsers moeten achteraan en de kinderen die lopen
moeten vooraan. Hierdoor gebeuren er geen ongelukken. Je mag dan ook niet met de fiets of step rijden. In de ochtend lezen we altijd een half uur. Op maandag bespreken we vaak in het groepje wat we in het weekend hebben gedaan. Soms mag je ook zelf kiezen met wie je, je weekend bespreekt. Er mag alleen niemand worden buitengesloten. Soms mogen we een rondje om de school rennen. Dit komt doordat er dan te veel CO2 is. Ondertussen staat het raam open. En als dat niet genoeg is dan gaat de deur ook nog open. 

» Nieuws flits « » Kampement Grave «

Omdat het 75 jaar Market Garden is zijn wij met groep 5/6/7/8 , Juf Diny, juf Silvia, stagiaires en rij ouders naar Kampement Grave geweest. Dit was op een woensdag ochtend 18 september. Een militair vertelde ons een klein verhaal, we werden in 2 groepen verdeeld, groep 5/6 ging met iemand mee, en groep 7/8 ging een andere weg. We liepen over de pontonbrug daar vertelde een militair een kort verhaal, groep 7/8 werd in verschillende kleine groepjes verdeeld zodat we allemaal mooie verhalen konden gaan luisteren en dingen konden zien.

 

 

Als eerste kwamen we bij een tent, daar vertelde een militair over hoe ze communiceerde met elkaar, over de telefoon en de radio. Daarna gingen we naar het hospitaal daar werd onder andere uit gelegd hoe ze de materialen schoon maakte en hoe ze verdoofde. In een andere tent werd uit gelegd welke wapens er waren en hoe ze schoon werden gemaakt en waarom. Als laatste zijn we naar 2 bunkers geweest, zo kon je ervaren hoe klein het is van binnen.

 

 

Geschreven door: Jordi Thomassen, groep 84


geschreven door: Marith Bergwerff en Linde Kerkhoff

Hoi ik ben Marith ik ben 12 jaar en mijn hobbys zijn: dansen, paardrijden en toneel spelen. Ik woon op de Boomgaard 1 schuin het vosje in Heumen. In mijn vrije tijd ga ik graag met dieren om. Ik krijg les van Diny Bartrels en mijn favoriete vak is gym. Ik kies voor de montessori als middelbare school als enige van de klas. ik vind de school erg leerzaam. je leert er veel zelfstandig werken. 

hoi ik ben Linde ik ben 11 jaar mijn hobby's zijn: judo gitaar spelen. Ik woon op de monumentweg 4a in Heumen. Ik krijg les van Diny Bartels. Ik heb gekozen voor kandinsky molehoek ik vind het een leuke en sportieve school. In mijn vrije tijd ga ik graag met vrienden om en naar buiten.
geschreven door: Lise & Jelmer, we zitten in groep 7.
Hoi ik ben Jelmer ik ben 10 jaar jong. Mijn hobby's zijn: musical les en scouting. Ik vind school niet zo heel leuk, omdat het altijd druk is.
Ik ben Lise ik ben 10 jaar, maar ik word bijna 11, mijn hobby's zijn: spelen met mijn zusje, paardrijden en knutselen. Ik vind school op zich wel leuk, omdat het best motiverend is, maar het brengt ook veel spanning bij me op en dat vind ik moeilijk.. 

Omdat we van halve dagen naar hele dagen school gingen was het toch weer een beetje spannend.
Maandag ochtend was daarom ook best wel rumoerig. Voor ons ging het verkeersexamen niet door en dat vonden wij best wel leuk. we gaan nu gymmen op het sportveld, maar dat hebben we nog niet gedaan, omdat dat nog niet helemaal geregeld is, daarom hebben we afgelopen maandag en vrijdag op het schoolplein basketbal en watergevecht gedaan.
Dit was het belangrijkste en opvallendste van de week..
Doei....