Groep 1-2

  Webpagina voor thuis onderwijs groep 1-2.
Beste ouders,
Momenteel is uw kind thuis in verband met het Corona virus in Nederland. Mocht uw kind niet ziek zijn of u zich niet ziek voelen dan kunt u wellicht één of meerdere van onderstaande taken of activiteiten met uw kind oppakken.

Inhoud van onze pagina:
Inloggen op MOO, Kleuterplein en Muiswerk
Thuiswerkmapje
Thuiswerksite Heutink
Voorlezen
Gezelschapsspelletjes
Letters
Letterbladen
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Maandag 8 februari


Inloggen op MOO, Kleuterplein en Muiswerk:
Om thuis in te loggen op MOO heeft uw kind een eigen gebruikersnaam: voornaam.achternaam@jorisheumen.nl. Het wachtwoord van uw kind bestaat uit drie plaatjes. Deze zitten bijgevoegd in het thuiswerkmapje. Via MOO kan uw kind bij de Kleuterplein Oefensoftware. Voor Muiswerk heeft uw kind een andere gebruikersnaam. Deze vijfcijferige gebruikersnaam kunt u ook terugvinden in het thuiswerkmapje. Voor Muiswerk heeft uw kind geen wachtwoord nodig. Een uitgebreide handleiding over het opstarten van MOO, Kleuterplein en Muiswerk kunt u hier terugvinden. 

Thuiswerkmapje
U kunt na de vakantie op maandag 4 januari een pakketje ophalen met verschillende werkbladen en activiteiten voor uw kind.  Deze werkbladen en activiteiten kunt u de aankomende week samen met uw kind uitvoeren. De kinderen zijn gewend om samen met de juf te kijken wat de bedoeling is bij een werkblad, waarna ze zelfstandig aan de slag gaan. Het is geen verplichting om alles in het mapje te maken (behalve de letterbladen voor groep 2). Wij wensen u de komende week/weken veel 'leer'-plezier samen met uw kind(eren)! De benodigde materialen voor week 1 kunt u vinden onder het kopje: Week 1. Informatie over het thema Winter is terug te vinden op onze algemene klassensite.

De thuiswerkmapjes kunnen iedere vrijdag opgehaald worden. Om de bezoeken te verspreiden hebben we een indeling op basis van de achternaam van uw kind gemaakt:

11.00-11.15 A t/m G

11.15-11.30 H t/m K

11.30-11.45: L t/m P

11.45-12.00: R t/m X


Thuiswerksite Heutink:

Er staan veel tips op de thuiswerksite van Heutink.
Voorlezen:
Wij raden u aan om de komende week/weken veel voor te lezen aan uw kind(eren).  In de klas geven wij de kinderen altijd voorafgaand aan het voorlezen een luistervraag, zodat de kinderen gericht luisteren. 
Ook leuk om eens te kijken op: www.devoorleeshoek.nl/scholendicht op deze site vindt u allerlei leuke voorleesfilmpjes en kunt u tijdelijk een gratis account aanmaken. Gezelschapsspelletjes
Gezelschapsspelletjes zijn altijd leuk om met uw kind te spelen, maar ook erg leerzaam! Met dobbelspelletjes leren kinderen de dobbelsteen-structuur (her)kennen. Maar ook met sociale-vaardigheden, zoals op je beurt wachten wordt geoefend. Spellen die wij in de klas hebben zijn: my first Rummikub en Triominos junior. Letters:
Per letter leren wij de kinderen de bijbehorende klank aan. Op die manier wordt het inzicht in de klankstructuur van woorden vergroot. In dit filmpje hoor je de juiste uitspraak van de letters en de manier waarop wij woorden opdelen in klanken en vervolgens weer aan elkaar plakken. 

Letterbladen
De leerlingen uit groep 2 hebben ook letterbladen in hun thuiswerkmapje. De komende weken komen de letters v, j, en o aan bod. Per week staat 1 letter centraal. De leerlingen weten zelf wat de bedoeling is bij de letterbladen. De letterbladen zouden wij graag terug willen, zodat de letterklapper van de kinderen compleet blijft. Aanvullend kunt u met uw kind een digibordles over de desbetreffende letter bekijken: digibordlessen letters. U kunt ook letterspelletjes spelen met uw kind: 

              - met een ballon overgooien en een woord bedenken met de letter
            - ik zie, ik zie wat jij niet ziet
            - in de krant of folder zoeken naar de letter z/l/g
            - online letterspelletjes

Week 1
Maandag 4 januari: Dinsdag 5 januari: Woensdag 6 januari: Donderdag 7 januari: Vrijdag 8 januari:
Week 2
Maandag 11 januari: Dinsdag 12 januari: Donderdag 14 januari: Vrijdag 15 januari: Week 3
Maandag 18 januari: Dinsdag 19 januari:
Donderdag 21 januari: Vrijdag 22 januari: Week 4
Maandag 25 januari​​​​​​ Dinsdag 26 januari Woensdag 27 januari Donderdag 28 januari Vrijdag 29 januari 
Week 5
Maandag 1 februari Dinsdag 2 februari Woensdag 3 februari Donderdag 4 februari  Maandag 8 februari